preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovitički Popovac

Kutak za učenike

Učenici V. razreda

Na nastavi Njemačkog jezika učenici su povodom Dana voda izradili prigodni plakat te time obogatili svoj vokabular njemačkim riječima. Dan voda obilježava se u cijelom svijetu 22. ožujka i usmjeren je na važnost vode i podizanje svijesti o ljudima koji nemaju pristup sigurnoj vodi.

Učenici VI. i VIII. razreda

Sretan Dan žena, sve najbolje  za Vaš dan! Učenici i učiteljica Njemačkog jezika, prigodnim uređivanjem panoa u školi obilježili su Dan žena 08. ožujka 2022. godine. 

Učenici VI. i VIII. razreda

Uživati u toplim zrakama jesenskog sunca i istraživati bogatstvo šume i plodnih polja.  Zamijetiti kako listopadno drveće mijenja boju lišća, a tlo se pretvara u šareni sag. Uočiti raznolikost u vrstama listopadnih stabala i listova. Neki su listovi veći, neki manji, neki uži, neki širi. Učenici VI. i VIII. razreda i nastavnica Adrijana Kovač  sakupili su plodove hrasta, divlje kupine, divlje ruže, bundeve, soje, graha… na kreativan način pozdravili su gospođicu jesen. Lijepim idejama osmislili su pano i uredili stol naše škole.  

Učenici VIII. razreda

Učenici 8. razreda i učitelj Likovne kulture, Zdravko Damjanović uredili pano u našoj školi.

Učenici od I. - VIII. razreda

Jeste li znali da su brojna istraživanja pokazala da i samo petnaest minuta čitanja djeci dnevno može pozitivno utjecati na njihov razvoj? Djeca kojoj roditelji čitaju svakoga dana dodatno razvijaju moždane stranice i komunikacijske vještine, uče nove riječi, uče o svijetu oko nas, razvijaju maštu i kreativnost, postaju bolji u školi i grade bolje međuljudske odnose. Naša knjižničarka Dina Pernar kreativnim panoom dočekala učenike na ulazu u školsku knjižnicu.

Učenici od V. - VIII. razreda

Početkom nastavne godine učenici i profesorica Hrvatskog jezika Anita Kurtušić obilježili su Međunarodni dan pismenosti. Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.

Učenici od V. - VII. razreda

"Blacokut poezija zanimljiv je i kreativan spoj pjesništva, crtanja i kolaža, spoj dekonstrukcije teksta i njegove rekonstrukcije i upisivanja novih značenja, a dokazuje da umjetnost možemo pronaći svuda oko nas. Ona nastaje, kako joj i sam naziv kaže, zacrnjivanjem dijelova teksta tako da nezacrnjene riječi tvore smislenu cjelinu, a ostatak se potom može i dodatno obogatiti crtežima ili kolažem."
U nastanku Blackout poezija okušali su se i učenici od 5. do 8. razreda. na satu hrvatskog jezika.

Učenici V. razreda

Na nastavi Njemačkog jezika učenici su povodom Dana voda izradili prigodni plakat te time obogatili svoj vokabular njemačkim riječima. Dan voda obilježava se u cijelom svijetu 22. ožujka i usmjeren je na važnost vode i podizanje svijesti o ljudima koji nemaju pristup sigurnoj vodi.

Učenici V. razreda

Vrijedni učenici 5. razreda i učiteljica Njemačkog jezika Marina Pogledić ususret Uskrsu uredili pano naše škole.

 

 

Učenici VII. razreda

Učenici 7. razreda i učitelj Likovne kulture, Zdravko Damjanović. Ususret Uskrsu i proljetnim praznicima, šarenilom pisanica i proljetnog cvijeća ukrasili jedan od panoa naše škole. 

Učenici VI. razreda

Znaš li zapravo što jedeš? Znaš li koja je zapravo razina šečera u hrani? Na ova pitanje učenici 6. razgovora dobili su odgovore te ih podijelili sa nama kroz kreativano i edukativano uređivanje  panoa. 

 

  

  

 
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Sigurnost na Internetu

 
Anketa
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...


 
Oglasna ploča
 
Forum
 
CARNET web
 
Korisne stranice
 
Naši panoi

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 5. 2011.

Ukupno: 159763
Ovaj mjesec: 106
Ovaj tjedan: 75
Danas: 22
 
 > Kutak za učenike
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnovitički Popovac / Trnovitički Popovac 80, HR-43233 Trnovitički Popovac / os-trnoviticki-popovac.skole.hr / ured@os-trnoviticki-popovac.skole.hr
preskoči na navigaciju