2021-11-08 10:30:00

Dabar 2021.

Dabar 2021

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a.

Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja

U našoj školi Trnovitički Popovac natjecanje je održano uz vodstvo učiteljica Informatike Adrijane Kovač i Matematike Maje Ontl Rendulić, sudjelovalo je dvanaest učenika.

U kategoriji KiloDabar sudjelovali su učenici 5. i 6. razreda: Fran Vućinić, Lucija Rebić, Ivana Marić, Paola Šajnović, Lucija Ugarković, Maja Ugarković, Sara Šajnović. 

U kategoriji MegaDabar sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda: Vedran Poljak, Petra Popović, Ema Stupar, Emma Goleš, Maja Šuput. 

Zahvaljujemo se svim sudionicima natjecanja Dabar 2021. i čestitamo na postignućima! 


Osnovna škola Trnovitički Popovac