2022-02-04 20:12:00

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Digitalne kompetencije su neophodne za kvalitetnu primjenu tehnologije pri obavljanju svakodnevnih obveza i predstavljaju puno više od mogućnosti korištenja najnovijeg uređaja ili softvera.Digitalna kompetencija znači osposobljenost za korištenje digitalne tehnologije na kritički, siguran, suradnički i kreativan način.

U današnjem svijetu, računala i informatika svuda su oko nas, počevši od najjednostavnijih digitalnih satova, pa sve do velikih bankovnih sustava i superračunala korištenih za simulacije stvarnog svijeta. Svi ti sustavi zasnivaju se na istim osnovama – osnovama informatike.

U petak, 04. veljače 2022. godine u OŠ Trnovitički Popovac održano je Školsko natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovalo trinaest učenika 5.-ih, 6.-ih, 7.-ih i 8.-ih razreda. Za natjecanje učenike priprema mentorica Adrijana Kovač. Natjecatelji su: Fran Vučinić, Patricija Rajković, Zrinka Valečić, Lucija Rebic, Lucija Ugarković, Maja Ugarković, Paola Šajnović, Ema Stupar, Maja Šuput, Dominik Rebić, Sebastijan Šajnović, Vedran Poljak i Emma Goleš.

Čestitamo svim natjecateljima, a natjecateljima koji će našu školu predstaviti na Županijskom natjecanju želimo puno sreće!


Osnovna škola Trnovitički Popovac